V dnešní době je internet v bytě běžný stejně jako elektřina či vodovod. Stálá přípojka k internetu nebývá vždy součástí nájemného bydlení. Majitelé pronajímaných bytů by tak měli zvážit výhody poskytované internetovou přípojkou. Zvyšuje atraktivitu nabídky a umožňuje nastavit vyšší ceny pronájmu, ale také eliminuje problémy spojené s opakovanou instalací kabeláže při každé změně nájemce.


První a nezpochybnitelná výhoda spočívá v atraktivitě pronájmu. V dnešní době se připojení k internetu stalo jedním z klíčových kritérií, na základě kterých si potenciální nájemníci vybírají své nové bydlení. Nabídnout rychlé a stabilní připojení bez starostí pro nájemce může být rozhodujícím faktorem, který přitáhne nájemníky a zároveň umožní majiteli nastavit vyšší ceny pronájmu.


Stálá přípojka a provedená kabeláž vyloučí opakující se připojování k internetu od různých poskytovatelů, které si nájemníci postupně vyberou. Každý nový nájemce pak může využívat již existující infrastrukturu, což eliminuje potřebu nových instalací a zabraňuje estetickým komplikacím spojeným s úpravami v bytě.

Pro stálou přípojku je výhodné mít flexibilního a spolehlivého poskytovatele internetu. „Majitelé bytů a domů jsou specifičtí zákazníci a tak k nim přistupujeme. Potřebují operativně službu na přípojce vypnout i zapnout. To dokážeme v některých případech do patnácti minut. Potřebují měnit rychlosti připojení podle požadavků nájemníka, což jim umožňujeme,“ říká Karel Hrad z DOBNETu, který poskytuje internet v dolním Poberouní.


Na internetovou přípojku by majitelé měli myslet už před rekonstrukcí bytů k pronájmu či minimálně před prvním pronajmutím. V případě potíží s nájemníkem se internet stává jednou z prvních služeb, kterou majitel bytu může dočasně vypnout. Tato možnost poskytuje majiteli účinný nástroj k napravení situace.

Počet přečtení celkem: 2 , z toho 1 dnes